Zemra

Çrregullimet e përçimit të impulsit në zemër

Zemra është një muskul i fuqishëm i cili luan rolin e një pompe që pompon gjakun në të gjithë trupin. Por që kjo...

Çrregullimet e ritmit te zemrës ose aritmitë

Sëmundjet që kanë të bëjnë me Çrregullimet e Ritmit të Zemrës janë disa nga sëmundjet më të vështira...

Sëmundjet e lindura të zemrës tek fëmijët

Sëmundjet e lindura të Zemrës janë të shumta në numër. Për efekt përqëndrimi të informacionit ne do të...

Sëmundja ishemike e zemrës dhe infarkti akut i miokardit

Infarkti akut i miokardit është ndërprerja e menjëherëshme e furnizimit të muskulit të zemrës me...

Arteroskleroza e arterieve karotide dhe insulti cerebral trombotik

Arteroskleroza e Arterieve Karotide
• Arteriet Karotide janë Arterie që e kanë origjinën nga harku i aortës dhe ...

Hipertensioni arterial – hta, ose sëmundja hipertonike

HTA është një faktor madhor rreziku për: • Sëmundjet e Zemrës dhe të enëve...