5 Këshilla të shpejta për të shmangur
peshën e tepër gjatë periudhave festive


1. Ha shpesh dhe në porcione të vogla

Çdo 2-3 orë, konsumo gjëra të lehta për të shmangur abuzimin me ushqimin.
Ushqimet e shëndetshme, të pasura me proteina si sticks(shkopinj) me djathë apo fruta të thata, janë ideale.


  2. Shto perimet

  Mos harro që gjysmën e pjatës tënde ta mbushësh me perime me kalori të ulët. Sallata, brokoli, fasulet e verdha, aparagu, janë një zgjedhje e mirë.


  3. Kontrollo Masën

  Mos u privo nga konsumi i ëmbëlsirave tradicionale të festave, por përpiqu të zgjedhesh porcione të vogla dhe konsumoj ato në fund të vaktit.


  4. Kujdes kur zgjedh pijen

  Zgjidh pije pa kalori ose ujë, që ta evitosh tejkalimin e kalorive.


  5. Bëhu selektiv

  Mos konsumo ushqime vetëm se janë aty, mbi tryezë. Zgjidh të preferuarat e tua, në vend që ta tejmbushës pjatën me ç’të sheh syri.