STOMAKU

09/08/2017

Ulçerat peptike janë defekte ose dëmtime të mukozës së Duodenit (pjesa fillestare e zorrës së hollë) ose të Stomakut. Ato zhvillohen zakonisht kur mukoza nuk është më në gjëndjë të mbrohet nga dëmtimet agresive që shkakton acidi i stomakut. Ulçerat e duodenit janë më të shpeshta se ato të stomakut. Ulçerat e Ezofagut janë dhe me të rralla krahasuar me ato të duodenit e stomakut.

09/08/2017

Kanceri i stomakut lind nga rritja e pakontrolluar e qelizave të stomakut, degjenerimi dhe transformimi i tyre nga qeliza normale në qeliza tumorale. Nga ana statistikore:

09/08/2017

Gastriti është një inflamacion, dhe/ose një pezmatim i mukozës së stomakut që zhvillohet në mënyrë të papritur (forma akute) ose graduale (forma kronike).

error: Content is protected !!