Hemorroidet

09/08/2017
Hemorroidet

Hemorroidet janë enë gjaku në sipërfaqen e brëndshme të kanalit anal. Funksionet e tyre janë:

 • Të mbyllin kanalin anal nga brënda në mënyrë që të mos ketë dalje të pavullnetshme të gazrave dhe/ose jashtëqitjes.
 • Të mbrojnë muskujt e kanalit anal.

hemorroidet

Në rastet kur individi ka vështirësi dhe/ose sforcim në jashtëqitje (vuan nga Konstipacioni), Hemorroidet zgjerohen dhe tentojnë të dalin jashtë kanalit anal.

Ankesat:

 • Jashtëqitje me gjak.
 • Defekim në mënyrë të pavullnetshme.
 • Ndjenjë dhimbje në kanalin anal.
 • Ndjesi për të shkuar urgjent në tualet.

Trajtimi:

 • Rregullim i menjëhershëm dhe i zgjatur i dietës ushqimore.
 • Trajtim me medikamente (lokalisht dhe/ose nga goja).
 • Në rrugë kirurgjikale nëse Hemorroidet janë në stad të avancuar.

Stadet e hemorroideveParandalimi:

 • Vizitë Gastro-Hepatologjike me shfaqjen e ankesave të para.
 • Të evitohet Konstipacioni nëpërmjet dietës së pasur me zarzavate dhe fruta.